//Glutenvrije ontbijtkoek met noten en rozijnen

Glutenvrije ontbijtkoek met noten en rozijnen

Glutenvrije ontbijtkoek met noten en rozijnen

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda ( 8 gram = half zakje bakpoeder)
  • 5 eieren
  • 50 ml kokosolie
  • 2 eetlepels honing of 1 lepel honing en 1 eetlepel agavesiroop
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • ongeveer 50 gram hazelnoten of andere noten naar eigen keus
  • ongeveer 150 rozijnen of krenten of half half naar eigen keus

Bereiding

  • meng alle droge ingrediënten in een ruime kom
  • voeg de eieren, kokosolie toe. Mix dit tot een dikke gelijkmatige massa
  • vervolgens voeg je de hazelnoten (of andere noten) en rozijnen (en/of krenten) toe en schep dit rustig door het mengsel.
  • neem een klein bakblik (21 cm x 11 cm) bekleed dit met bakpapier. Bakpapier kun je heel makkelijk vormen als het nat is, maak er een prop van, hou het even onder de kraan, overtollig water eruit knijpen en vormen maar.
  • doe het mengsel in het bakblik en strijk het van boven glad.
  • bak de ontbijtkoek gaar en bruin in 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
By |2018-09-20T14:13:45+00:00september 13th, 2018|Recepten|Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije ontbijtkoek met noten en rozijnen

About the Author: